МОЗ може ввести "ковідну амністію" для тих, хто купив сертифікати

Ті, хто придбав підроблені ковід-сертифікати, все ж таки можуть вакцинуватися

У Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість запровадження "ковидної амністії" для тих українців, хто купив підроблений ковід-сертифікат про вакцинацію. Як передає видання "Коментарі", про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко під час спілкування з представниками мас-медіа, повідомляє "Укрінформ".

За словами Віктора Ляшка, зараз у міністерстві думають над тим, щоб запровадити так звану ковидну амністію. Вона поширюватиметься на тих, хто з тих чи інших причин придбав підроблені ковід-документи про вакцинацію. Дані про фейкову вакцинацію було внесено в ЕСОЗ, але потім людина все ж таки вирішила вакцинуватися і звернулася до медиків. І ось тут важливо відпрацювати механізм, як дати можливість людині вакцинуватися попри те, що вона вже має підроблений ковід-сертифікат.

Ляшко наголосив, що медикам також надано вказівку звертати особливу увагу на ті випадки, коли у вакцинованих людей виникають ускладнення після інфікування коронавірусом. Спеціальна комісія відстежуватиме всі випадки тяжкого перебігу хвороби, як і летальні випадки саме у вакцинованих людей. На думку міністра, після такого аналізу обов'язково буде виявлено підроблені ковід-сертифікати.

Віктор Ляшко наголосив, коли люди звертаються за допомогою до медиків, вони переважно зізнаються, що купили підроблені сертифікати про вакцинацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - якщо не маєте при собі ковід-сертифікат на гірськолижний курорт вас не пускатимуть: Віктор Ляшко пояснив нові вимоги під час новорічних і різдвяних свят.