Міста будуть зруйновані: військовий експерт розповів, на який сценарій звільнення Донбасу армія ніколи не погодиться

Деоккупація підконтрольних бойовикам Донецька і Луганська військовим шляхом поки не розглядається

Деоккупація Донецька і Луганська, які сьогодні знаходяться під контролем проросійських бойовиків, військовим шляхом поки що навіть не розглядається, оскільки в результаті військової операції від цих міст не залишиться і сліду, вони повністю будуть зруйновані, загине багато мирного населення. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю сайту "Обозреватель" висловив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

За його словами, українські захисники не проводитимуть військову операцію на тих територіях, де багато мирного населення. А, якщо подумати чисто логічно, то весь Донбас - це густонаселена агломерація. Тому повторення чеченського варіанту, коли почалися атаки на міста, де проживало мирне населення, і фактично війна йшла в містах серед мирного життя, для Донбасу неможливо. У такому випадку місто можна тільки взяти під свій контроль тільки, якщо в ньому загине пристойну кількість мирного населення, тому що зруйноване місто апріорі несе в собі ризики для життя.

Експерт підкреслив, такий варіант влади України навіть не розглядають, але цілком можуть бути тактичні епізоди і деякі настання української армії, як відповідь на спроби російських бойовиків атакувати українських військових. Українська армія може на контратаках проводити наступ.

Читайте на "Коментарях" - Києву потрібно бути готовим блискавично ввести миротворчу місію на ту частину Донбасу, яка сьогодні знаходиться під контролем Москви. Кремль захоче покинути Донбас , зберігши обличчя. Таку заяву зробив віце-прем'єр Олексій Резніков.