Мінкульт прагне полегшити міжнародні поїздки для українських митців

Микола Точицький обіцяє фінансову підтримку Заходу для українських художників

У рамках культурної платформи "Україна відкрита світу", міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький виступив із новою заявою про підтримку вільного переміщення творчих діячів. Він наголосив, що уряд планує створити всі необхідні умови для того, щоб українські художники могли без перешкод здійснювати міжнародні поїздки та тим самим популяризувати українську культуру за кордоном.

Міністр Точицький пояснив, що "завдання міністерства – забезпечити кожному творчому діячеві можливість вільно та на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки".

Він додав, що також важливо навчитися формулювати стратегію для кожної окремої поїздки, визначити, чого конкретно хоче досягти творець і як переконати міжнародні фонди та західних партнерів у необхідності фінансування таких заходів.

Крім стратегічного планування, Точицький наголосив на готовності західних партнерів підтримати фінансування міжнародних проектів українських художників, що є важливим кроком у зміцненні культурних зв'язків та підвищенні міжнародного іміджу України.

"Нам потрібно навчитися правильно формувати стратегію, що ми хочемо від тієї чи іншої поїздки, яким чином цього можна досягти і яким чином переконати західних колег, що фінансування має бути саме на це", – зазначив Точицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Відомий артист та один із відомих представників українського квір-андеграунду, 36-річний Артур Сніткус, загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. Про це сумну новину оголосив мер Тернополя Сергій Надал.