Мінімальна допомога по безробіттю зросте: подробиці від нардепа

З жовтня безробітним в Україні платитимуть на 500 грн більше

З жовтня 2024 року безробітні в Україні почнуть отримувати більшу допомогу — 3000 гривень замість 2500. Таке рішення ухвалив Державний центр зайнятості, щоб допомогти людям, які втратили роботу, особливо внутрішньо переміщеним особам та тим, хто має страховий стаж не менше семи місяців за останній рік. Це рішення допоможе їм легше пережити часи без роботи і знайти нову.

Для тих, хто не має страхового стажу, розмір допомоги залишиться 1500 гривень. Закон №2622 встановлює, що під час воєнного стану допомога може виплачуватися не довше 90 днів, а для осіб передпенсійного віку — до 360 днів. Раніше застраховані особи могли отримувати допомогу до 360 днів, а передпенсійні — до 720 днів.

Нардепка Ніна Южаніна заявила, що збільшення допомоги по безробіттю допоможе забезпечити кращий захист українців, які опинилися без роботи. Вона наголосила на необхідності адаптації законодавства до сучасних викликів і потреб громадян.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В Україні набирає обертів унікальний проект "Армія відновлення", спрямований на підтримку безробітних громадян. Заступник міністра економіки України Тетяна Бережна повідомила, що проект із осені 2022 року вже залучив понад 135 тисяч учасників. "Армія відновлення" пропонує безробітним громадянам унікальну можливість взяти участь у найважливіших роботах з відновлення країни та отримати за це гідну заробітну плату. У рамках програми учасникам сплачується оплата у розмірі 12 тисяч гривень за повний робочий місяць.

Нагадаємо, що статистика офіційного безробіття серед українців оновила історичний мінімум. Кількість зареєстрованих безробітних, які були восени, знизилася до 97,3 тисяч, з яких 72,1 тисяч — жінки.