Мінцифри оголосило "конкурс" із призовим фондом 1 млн грн: подробиці

Перший етап Bug Bounty проводили в грудні 2020 року

Міністерство цифрової трансформації оголосило про перевірку на вразливість додатку "Дія". Сьогодні, 26 липня, стало відомо про старт другого етапу Bug Bounty. Про це повідомляє ТСН.

У Мінцифрі зазначили, що у так званому конкурсі зможуть взяти участь хакери не тільки з України, а й з усього світу незалежно від досвіду і кваліфікації. Їм буде необхідно шукати в додатку "Дія" баги (програмні помилки). За кожну знайдену учасники зможуть отримати нагороду.

"Це челендж для "етичних хакерів" з усього світу на пошук вразливостей у нашому додатку. Цього разу взяти участь може кожен. Пріоритет цього етапу - тестування "Дія. Підпис", - сказали в Мінцифрі.

Також відомо, що призовий фонд становить 1 млн грн.

Завтра, 27 липня, очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров проведе брифінг щодо запуску перевірки додатку. У відомстві нагадали, що перший етап Bug Bounty проводили в грудні 2020 року.

Нагадаємо, що в рамках форуму "Україна 30. Цифровізация" міністр повідомляв, що кожен, хто зможе виявити критичні неполадки у функціонуванні додатку, які можуть загрожувати персональним даним користувачів, отримає грошову винагороду. Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік уточнював, що для "багбаунті" створюється спеціальна копія додатку, в якій немає справжніх даних громадян.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як експерти оцінюють роботу програми "Дія", які є переваги і недоліки в діджіталізаціі України загалом. Детальніше - в нашому матеріалі.