Мільйони готівки та гектари землі: оприлюднено доходи керівників МСЕК

В Україні розкрилися скандальні статки керівників обласних МСЕК

Після гучного затримання Тетяни Крупи, керівниці обласного медико-соціального експертного центру (МСЕК) у Хмельницькому, стали відомі нові подробиці про доходи керівників інших МСЕК в Україні. Про це повідомили журналісти видання "Главком".

Стало відомо, що Тетяна Крупа, яка очолює Хмельницький обласний центр МСЕК, минулого року отримала 661,5 тис. грн зарплати та 166 тис. грн пенсії. Інші її доходи склали 1,15 млн грн. Згідно з декларацією, вона тримає в банках 678 тис. грн, $15,5 тис. і 32,5 тис. євро, а також має готівкові заощадження — 15,2 млн грн та $160 тис. Крім того, сім'я Крупи володіє 16 будинками та 40 земельними ділянками загальною площею 33,5 га.

Друге місце за рівнем доходів посідає керівниця Вінницького обласного МСЕК Юлія Даниленко. Її зарплата склала 221,5 тис. грн, але інші доходи сягнули 2,5 млн грн. На банківських рахунках Даниленко має 1 млн грн та 8,6 тис. євро, а готівкою зберігає 150 тис. грн. Сім'я володіє будинком та чотирма квартирами у Вінниці, а також 25 земельними ділянками.

Третє місце в списку посідає Володимир Решота зі Львова, який отримав 499 тис. грн зарплати та майже 4 млн грн інших доходів. Сім’я Решоти має три квартири та три земельні ділянки у Львові, а також автомобіль Toyota Venza.

Згідно з оприлюдненими даними, серед інших керівників МСЕК виділяються:

  • Володимир Бондар із Кіровоградщини, який задекларував 329,7 тис. грн зарплати та 1,3 млн грн готівки.

  • Олександр Донець із Житомирщини, що отримав 410 тис. грн зарплати та має $56,5 тис. готівки.

  • Володимир Марунич із Центральної МСЕК задекларував 322,5 тис. грн зарплати та 500 тис. грн готівки.

  • Наталія Жгільова з Київщини отримала 398,9 тис. грн зарплати та позичила $20 тис. третім особам.

  • Тетяна Гончарова з Донеччини, яка має 396,6 тис. грн зарплати та готівкові заощадження в розмірі 520 тис. грн.

Читайте на порталі “Коментарі” - Відповідно до рішень Ради національної безпеки і оборони та доручень Президента України, уряд затвердив план із протидії корупції у сфері медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про радикальне оновлення системи, зокрема ліквідацію нинішніх комісій вже цього року.