Метінвест постачає 25% всього кисню для лікування хворих на коронавірус.

Підприємства групи прийшли на допомогу, коли зупинилися заводи з випуску кисню і почалося зростання захворюваності на Covid

Група Метінвест довела постачання кисню до лікарняних стаціонарів до 100 тонн на добу, повідомив директор департаменту регіонального розвитку компанії Олександр Вишняков.

"Якщо спиратися на ту статистику, яка є сьогодні в медіа щодо потреби, то 25% кисню - це кисень "Метінвесту". Кожне четверте ліжкомісце в стаціонарі - це кисень "Метінвесту", - заявив він.

Вишняков уточнив, що підприємства групи прийшли на допомогу, коли зупинилися заводи з випуску кисню і почалося зростання захворюваності на Covid.

"Металурги стали 24/7, ми переглянули всі обсяги, щоб забезпечувати, і за жовтень було відвантажено 1740 тонн", - сказав директор департаменту регіонального розвитку "Метінвесту".

За його словами, з початку року всього було поставлено понад 4 тис. тонн кисню, що робить "Метінвест" найбільшим приватним постачальником кисню.

Вишняков також зазначив, що весь кисень держлікарні одержують безкоштовно, і що він поставляється не лише до міст присутності бізнесу. "Цього тижня Сумська та Хмельницька область отримали кисень від "Метінвесту". Усього 12 областей отримують – кожна друга область", – зазначив директор департаменту регіонального розвитку групи.

Він також повідомив, що "Метінвест" прагне екологічного та енергоефективного виробництва. "Ми не ставимо для себе головною метою кількість виробленої сталі. Для нас є головним досягнення певних фінансових показників і люди в наших містах", - заявив Вишняков.

За його словами, пріоритет компанії – "відповідати за наші дії та оцінювати вплив на місцеві спільноти". Як приклад, він навів інвестиції в ремонт доріг, назвавши цифру 56 тис. км за три роки. А також повідомив про інвестиції в екологічну безпеку за 15 років у $4,5 млрд.

"Ми спрямовуємо свої соціальні інвестиції в освіту, на отримання якісних знань, щоб люди могли працевлаштуватися. З 2017 по 2020 роки на підприємствах групи "Метінвест" було працевлаштовано 3,5 тис. осіб", - додав Вишняков.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Меткомбінат Метінвесту забезпечує маріупольські лікарні киснем для пацієнтів із коронавірусом.