Мер Умані провів ніч на підлозі під офісом Зеленського (фото, відео)

Цебрій захищає інтереси уманчан в Києві, а іудейська громада заявила про можливий міжнаціональний конфлікт

Мер Умані Олександр Цебрій провів минулу ніч під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського. Чиновник лежав на землі в спальному мішку, який взяв з собою. Одиночну акцію протесту Цебрій влаштував у зв'язку з тим, що, попри коронавірус, влада дозволила приїхати до Умані паломникам-хасидам на іудейський Новий рік - Рош Ха-Шан. Про це градоначальник розповів на своїй сторінці в Facebook.


"Я тут відстоюю інтереси уманьчан, щоб в місті була безпека. Щоб наші діти ходили в школу, а не вчилися онлайн. Щоб у наших лікарів не було роботи. Сьогодні є перший крок - заява пана Авакова. Думаю, що ТЕБ НС прийме правильне рішення", - сподівається Цебрій.

Мер каже, що ніхто не дає гарантій того, що свято іудеїв пройде безпечно і в місті не спалахне епідемія коронавірусу. Відомо, що в Умань прибуло вже близько 300 осіб, а іудейська громада заявила про можливий міжнаціональний конфлікт.

Нагадаємо, активніше всього коронавірус зараз поширюється в Харківській області, Києві та на західній Україні. У столиці за добу виявили 88 нових хворих. А ось у Львівській, Чернівецькій, Рівненській, Івано-Франківській і Закарпатській областях число інфікованих зросло більш ніж на сотню в кожній. Найменш ураженою COVID-19 все ще залишається Луганська область. Тут за добу виявили лише одного нового хворого з коронавірусом.