МАГАТЕ посилює моніторинг українських енергооб'єктів через атаки Росії

МАГАТЕ збільшує присутність на ключових об'єктах інфраструктури України для забезпечення безпеки АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) анонсувало значне розширення своїх моніторингових місій на території України. Це рішення було прийняте після нещодавнього візиту групи експертів МАГАТЕ на одну з електричних підстанцій, яка була пошкоджена внаслідок масових ракетних атак ворога. Про це повідомили в Енергоатомі.

Початок нової ініціативи став можливим завдяки угодам між генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та президентом України Володимиром Зеленським, які домовилися про посилення присутності агентства на стратегічно важливих об'єктах. За словами керівника "Енергоатом" Петра Котіна, нова тактика ворога полягає в атаках на об'єкти, критично важливі для безперебійної роботи АЕС, що створює пряму загрозу ядерній і радіаційній безпеці.

"Рашисти змінили тактику і атакують об'єкти, які є надзвичайно важливими для безперебійної роботи наших АЕС. Окупанти створюють загрозу ядерній та радіаційній безпеці і це справжній тероризм проти людства. Весь цивілізований світ має жорстко засудити ці дії та вимагати припинити атаки на підстанції", – зазначив керівник Енергоатома.

Раніше “Коментарі” писали, що російські атаки на енергетику України загрожують безпеці атомних станцій, попереджає міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, цілеспрямовані удари по підстанціям, які є критично важливими для підтримки ядерної безпеки, наближають ядерні ризики до кордонів Європейського союзу.