Ляшко розповів, які обмеження можуть ввести в Україні на Великдень

Зачиняти храми на Великдень влада поки не збирається

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, які обмеження можуть діяти на території країни на Великдень. Про це пише OBOZREVATEL з посиланням на "РБК-Україна".

За словами головного санлікаря країни, під час карантину, введеного через поширення COVID-19, в Україні на Великдень можуть діяти обмежувальні заходи щодо перебування вірян у храмах. Ляшко навіть згадав формат онлайн-святкування. За твердженням чиновника, щодо питання проведення великодніх свят доведеться знайти оптимальне й компромісне рішення, оскільки, найімовірніше, що священнослужителі проситимуть про пом'якшення обмежень під час одного з найважливіших християнських свят.

Ляшко також нагадав про обмеження, які діють всередині країни, а саме про перебування одного громадянина на певній квадратурі:

"Ми хочемо, щоб хтось був у храмі, але з дотриманням усіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був минулого року", - сказав головний санітарний лікар.

Віктор Ляшко також підкреслив, що питання зачинення храмів влада поки що не розглядає, проте рішення щодо обмежень, які будуть діяти на Великдень, в Міністерстві охорони здоров'я планують винести протягом тижня (12-18 квітня).

Раніше портал "Коментарі" писав, що ситуація з коронавірусним захворюванням в Україні буде тільки погіршуватися. На думку колишнього керівника МОЗу Зоряни Скалецької, до цього призведе недотримання карантинних заходів. Скалецька стверджує, що вже сьогодні вітчизняна медицина не справляється з усім навантаженням, яке доставляють медицині хворі.