Головна Новини Суспільство події Ляшко назвав причину потужного спалаху коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко назвав причину потужного спалаху коронавірусу в Україні

В Україні спостерігається тенденція до щоденного зростання захворюваності на коронавірус

19 червня 2020, 09:02 comments1913
Поділіться публікацією:

Рекордне зростання числа інфікованих коронавірусом безпосередньо пов'язане з пом'якшенням карантину. Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко. У студії програми "Право на владу" він пояснив, чому Україна опинилася в епіцентрі нового спалаху COVID-19.

Ляшко назвав причину потужного спалаху коронавірусу в Україні

Вже другий тиждень поспіль в Україні фіксують більш ніж півтисячі нових випадків коронавірусу за день. Останнім часом, і зовсім, країна б'є рекорд за рекордом. Напередодні число хворих COVID-19 зросла відразу на 829 осіб. Такого не було ще жодного разу з початку спалаху. За словами Віктора Ляшка, це вже говорить про чітку тенденцію. І вона далеко не на користь українців.

"Коли ми говорили про один або два дні, то не могли робити жодних висновків. Потрібно дивитися тренди зростання. Коли вже є 829 випадків — це вже чіткий тренд", — сказав головний санітарний лікар.

Спочатку збільшення темпів зростання захворюваності в МОЗ пояснювали тим, що в лабораторіях були черги на тестування, а потім результати в один момент отримали багато пацієнтів. Але зараз на перший план вийшла інша причина — пом'якшення карантину. Ляшко каже, що самі українці нехтують правилами безпеки. Та й  підприємці і місцева влада не завжди можуть забезпечити ті умови, яких вимагають від них карантинні правила.

"Суб'єкти господарювання, яких стосується пом'якшення карантину, часто можуть бути причиною того, що порушуються карантинні правила. Не створюються необхідні умови. Візьмемо хоча б міський громадський або приміський транспорт — правила не дотримуються. Ось і відбувається зростання", — пояснив Віктор Ляшко.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, коли Туреччина повноцінно відкриє кордони для українців і яких карантинних вимог доведеться дотримуватися туристам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини