Ляшко назвав п'ять областей, які наближаються до "червоної" зони

Міністр охорони здоров'я назвав регіони, які наблизились до критичної межі

Віктор Ляшко у коментарі агентству "Укрінформ" розповів, які області знаходяться у найкритичнішому стані за рівнем захворюваності на COVID-19.

П'ять областей – Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Херсонська та Житомирська – мають показники (станом на 8 жовтня 2021 року), які знаходяться у "червоній" зоні.

У Донецькій області завантаженість ліжок складає 65,2%, тобто показник перевищив критичне значення 65%, рівень госпіталізацій – 69,1 ос./100 тис. нас., тобто більше від порогу – 60. А два дні тому рівень госпіталізацій дорівнював 69 ос./100 тис. нас.

У Харківській області: показник завантаженості ліжок у п'ятницю став меншим порогового (64,8%), однак перед цим два дні перевищував його (67,4% та 66,2%).

У Дніпропетровській області завантаженість ліжок не перевищує критичного порогу, однак вже три дні підряд рівень госпіталізацій стабільно зростає.

Херсонська область демонструє критичні рівні відразу за двома показниками: рівень госпіталізацій стабільно зростає і станом на 8 жовтня складає 88,2 ос./100 тис. нас., динаміка госпіталізацій – 65,4% - перевищує 50-відсотковий поріг.

Коєфіцієнт виявлення інфікування COVID-19 на Житомирщині складає 23%, що на 3% більше критичного значення. Рівень госпіталізацій також високий - 72,4 ос./100 тис. нас.

Міністр охорони здоров'я, коментуючи ситуацію з епідемією, перебував з робочою поїздкою на Херсонщині. Тут він долучився до масового громадського заходу – форуму представників місцевих громад. Ляшко пояснив, що вакцинований, тому може брати участь у подібних урочистостях. Такі заходи проводитимуться навіть у місцевостях з "червоною" зоною, якщо учасники будуть вакциновані, акцентує міністр.

Коментар експерта про рівень захворюваності на коронавірус восени 2021 року видання "Коментарі" публікувало раніше.