Головна Новини Суспільство події 1xBet і 1xСтавка - те саме: журналісти довели зв'язок букмекера з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

1xBet і 1xСтавка - те саме: журналісти довели зв'язок букмекера з РФ

КРАІЛ дозволила букмекерському бренду 1xBet працювати в Україні

6 вересня 2022, 11:45
Поділіться публікацією:

Букмекерський бренд 1xBet, який у березні 2022 року в розпал війни Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей пустила на український ринок, прямо пов'язаний з іншим російським букмекером 1xСтавка і вони обидва належать тим самим громадянам РФ. Як передає портал "Коментарі", це підтвердили у своєму розслідуванні журналісти видання Delo.ua.

1xBet і 1xСтавка - те саме: журналісти довели зв'язок букмекера з РФ

1xBet. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, 27 серпня Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей вкотре на своїй сторінці у Facebook заявила, що не має "жодного підтверджуючого документа від компетентних органів державної влади щодо наявності зв'язків власників бренду "1XBET" з державою-агресором". Проте, журналісти зазначають, що найімовірніше КРАЇЛ, ухвалюючи рішення про видачу ліцензії російському оператору азартних ігор, не просила перевірку на його причетність до країни-агресора у СБУ чи БЕБ, оскільки згідно з відповіддю КРАЇЛ на запит Delo.ua, у Комісії звернулися за цією перевіркою лише 26 липня 2022 року, відповідь на що чекають досі. Тобто відсутність підтверджень зв'язку 1xBet з РФ у КРАЇЛ не означає, що цих підтверджень немає й зовсім.

"Якщо такого звернення не було (до моменту ухвалення рішення про видачу ліцензій, — ред.), то це порушення процедур і, можливо, певний елемент корупції", — заявив народний депутат Ярослав Юрчишин.

Видання провело своє розслідування і виявило кілька підтверджень того, що 1xBet — це те саме, що й сьогодні легально працює в РФ (і сплачує мільйони рублів до бюджету країни-агресора) букмекер 1xСтавка — вони мають одну й ту ж юридичну особу в РФ і тих самих власників.

Як раніше повідомлялося, засновниками 1xBet є троє уродженців російського Брянська Роман Семіохін, Дмитро Казорін і Сергій Каршков. Коли їхній проект 1xBet на початку десятих років розвинувся з масштабів регіонального і став мало не головною букмекерською конторою РФ, вони придбали ТОВ "Букмекер Паб", від якого спочатку 1xBet і працював. До 2014 року, коли працювали без ліцензій 1xBet, почали цікавитися російські правоохоронні органи. Тоді брянчани запустили паралельно виключно для російського ринку бренд 1xСтавка, на який отримали всі необхідні російські ліцензії.

"З того часу бренд 1xBet, який так і не має ліцензій в РФ і заборонений там, йде розвиватися на Захід, отримавши ліцензію голландської заморської території Кюрасао, а бренд 1xСтавка продовжує працювати в Росії під ліцензією ТОВ "Букмекер Паб". Але як і тоді, Так і зараз 1xBet і 1xСтавка — бренди однієї і тієї ж російської компанії, як би "брянська трійця" сьогодні не намагалася переконувати всіх , що 1xBet не має жодного відношення до 1xСтавка", — йдеться у розслідуванні.

Один із засновників 1xBet Дмитро Казорін аж до 16 червня 2022 року був співзасновником ТОВ "Букмекер Паб", яке оперує брендом 1xСтавка в РФ.

1xBet і 1xСтавка - те саме: журналісти довели зв'язок букмекера з РФ - фото 2

Зв'язок 1xBet до 1xСтавка простежується ще й за тим фактом, що останні роки ТОВ "Букмекер Паб", укладаючи спонсорські контракти з російськими футбольними клубами, на форму гравців команд наносило логотип не легальної в РФ 1xСтавка, а забороненого в РФ 1xBet. Федеральна антимонопольна служба оштрафувала як мінімум футбольний клуб "Локомотив".

1xBet і 1xСтавка - те саме: журналісти довели зв'язок букмекера з РФ - фото 3

Юристи клубу відповідали, що товарний знак 1X зареєстрований на ТОВ "Букмекер Паб", а слово "bеt" — це лише англійська версія слова "ставка". Таку схему піару 1xBet на формі російських гравців ФК ТОВ "Букмекер Паб" використовувало також при спонсорстві клубів "Динамо", "Динамо-М" і "Краснодар".

Крім того, на підтвердження прямого зв'язку 1xBet до 1xСтавка журналісти наводять той факт, що сайт 1xbet.ru досі належить ТОВ "Букмекер Паб". І сьогодні при спробі зайти на цей сайт відбувається автоматична переадресація на сайт 1xstavka.ru .

Тим не менш, 1 вересня вперше за півроку, як гримить скандал навколо видачі Україною ліцензій 1xBet, російський букмекер замовив у низці українських ЗМІ розміщення їх заяви, в якій став запевняти, що 1xBet не має жодного відношення до 1xСтавка.

"Ми неодноразово заявляли і повторюємо знову: 1xBet не має жодного відношення до компанії "1хСтавка". Про це ми заявляємо з моменту появи бренду "1хСтавка", якому помилково почали приписувати причетність до компанії 1xBet", — йдеться у поширеному в українських ЗМІ 1 вересня заяві 1xBet.

Виторг ТОВ "Букмекер Паб" за 2021 рік склав 17,6 млрд рублів. Зароблені на Беттинг мільярди засновник 1xBet Роман Семіохін вкладає в розвиток ряду інших своїх бізнесів в РФ: торгово-розважальні центри, мережа гіпермаркетів "Лінія", компанії-автодилери, оздоровчі центри і так далі. Дозволяти працювати в Україні 1xBet – це поповнювати російський бюджет та інвестувати у російську економіку, резюмують автори розслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини