Локдаун в Україні не вплине на поїздки за кордон - Кулеба

Глава МЗС вважає недоцільним припиняти авіасполучення і закривати кордони

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував можливе введення локдауну на всій території країни, зокрема розповівши про поїздки за кордон під час жорсткого карантину.

На думку міністра закордонних справ, закриття аеропортів і заборона в'їзду для громадян інших країн є недоцільним.

"Моя позиція як міністра закордонних справ - закривати кордони або обмежувати авіасполучення зараз недоцільно. І поки локдаун не загрожує відпочинку за кордоном", - заявив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС також пояснив, що локдаун, рішення по якому буде приймати Кабінет міністрів, буде відрізнятися від того, який був у країні навесні. За його словами, головним завданням "весняного локдауну" було перекрити канали можливого потрапляння вірусу на територію України.

"Тоді мало сенс закриття аеропортів і заборона на в'їзд іноземців. Зараз ситуація відрізняється. Вірус вже є всередині країни, як і у всіх інших країнах. Встановлювати заборони на в'їзд вважаю недоречним", - підкреслив глава МЗС.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що МОЗ пропонує локдаун після Нового року. Главa МОЗ Максим Степaнов заявив, що Міністерство охорони здоров'я не буде пропонувати введення лoкдауну в цьому році. За словами чиновника, посилення карантину може статися з перших чисел січня 2021 року. У Міністерстві охорони здоров'я також вважають, що посилений карантин повинен тривати в Україні три тижні, тоді буде можливим досягти найбільшого ефекту зниження кількості захворювань.

Натомість прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи був весняний локдаун помилкою. Він запевняє, що в разі відсутності весняного карантину, Україна б виявилася за рівнем смертності на одному щаблі з Іспанією чи Італією.