Льодяний дощ та хуртовини: в Україну йде зимовий апокаліпсис

За прогнозом Наталки Діденко, суттєве погіршення погоди очікується вже наприкінці поточного тижня.

В українських регіонах прогнозується погіршення погоди. Синоптикиня Наталка Діденко попереджає про опади у вигляді снігу, хуртовини, ожеледь та льодяні дощі.

Як вона стверджує, такі погодні умови спричиняє активний циклон з південного заходу. "І якщо раніше це був переважно дощ та вітер, то цього разу погодні умови стануть відчутно складнішими", - попереджує Діденко.

За прогнозом синоптика, очікуються сильні вітри зі штормовими поривами, опади у вигляді мокрого снігу, хуртовини, при вищій температурі повітря йтимуть льодяні дощі, налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледиця.

"Будь ласка, не ігноруйте цей прогноз на 26-27 листопада. Підготуйте лопатки в автомобілі, собі відповідний одяг, взуття і профілактичні ліки від реакцій на шалені стрибки погоди", - радить Діденко.

23-го листопада, як прогнозує синоптик, вночі в південних регіонах та на територіях південного сходу країни очікуються дощі та мокрий сніг, а денної пори опади у вигляді мокрого снігу будуть тільки в північних регіонах.

"Завтра на півночі, заході та в центральних областях очікується сильний вітер до штормових поривів. Враховуючи холодну погоду, температура комфорту при сильному вітрі може знижуватися на 4-7 градусів", - попереджує Наталка Діденко.

Найближчої ночі, як прогнозує синоптик, морози охоплять всю Україну, буде -4...-10, а в східних регіонах температура впаде аж до -9...-14 градусів. На автошляхах передбачається ожеледиця.

"Вдень у четвер суттєво потепліє у західних областях, до +1...+6 градусів", - говорить Наталка Діденко. У більшості ж областей вдень буде близько "нуля", лише на сході, Полтавщині, у Дніпрі з районами та на Сумщині -2...-6 градусів".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли Україну буде замітати снігом