Лише одна країна, крім України, розірвала дипломатичні відносини з Росією після початку війни

Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році, лише дві країни світу розірвали дипломатичні зв'язки з РФ.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня президент Володимир Зеленський виступив з промовою у якій заявив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Крім України, з початку великої війни лише одна країна у світі розірвала дипломатичні відносини з РФ – Федеративні штати Мікронезії.

Наступного дня після повномасштабної російської агресії проти України, 25 лютого, президент Мікронезії Девід Пануело оголосив, що його країна розриває дипломатичні відносини з Росією. Лідер Мікронезії засудив російський напад та висловив своє презирство до РФ.

"Федеративні штати Мікронезії засуджують вторгнення Російської Федерації в Україну та невиправданий і жорстокий напад на її народ і територію, який наша країна визнає однозначно злодійським і вважає найвищою формою презирства", - заявив Девід Пануело.

Президент Мікронезії також висловив солідарність з українським народом. За словами Пануело. Його країна як і Україна, підтримує демократію та верховенство права, тому Мікронезія вирішила розірвати дипломатичні зв’язки з Росією.

"Народ і уряд Мікронезії солідарні з народом і урядом України, країни, яка, як і наша, підтримує демократію, демократичні принципи та верховенство права. Мікронезія робить цей конкретний крок як демонстрацію того, що ми підтримуємо Україну і категорично відкидаємо найкричущіший акт агресії в Європі з часів Другої світової війни", - наголосив Девід Пануело.

Також Пенуело закликав усунути Росію з Ради Безпеки ООН. За його словами, РФ замість підтримки міжнародної безпеки використовує фасад ООН, щоб підірвати міжнародне право.

Загалом три країни розірвали та не відновили дипломатичні відносини з Росією. Крім України та Мікронезії у 2022 році, це також зробила Грузія, після подій російсько-грузинської війни у 2008 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мікронезія підписала комюніке, яке було ухвалено на Саміті миру у Швейцарії.

Також "Коментарі" писали про українського дипломата, який розповів, як закінчиться війна в Україні.