Лікарі нагадали, кому протипоказано купання в ополонці на Водохреще

Хрещення цього року знову пройде під знаком пандемії

Занурюватися в ополонку на свято Водохреща для деяких може бути дуже небезпечно. Адже, як не крути, купання в ополонці – стрес для організму. Хрещення цього року знову пройде під знаком пандемії, але не лише ковод накладає свої обмеження, пише championat.

Одна річ, коли людина займається моржуванням, обливанням на морозі, тобто підготовлена до такого заходу. Навіть якщо вона має хронічні захворювання, її організм готовий до стресу. І таким людям можна спокійно поринути у купіль, і все буде добре. І зовсім інша справа – ті, хто приходить у ополонку раз на рік. Тут слід бути дуже обережними.

У людей із хронічним тонзилітом, гайморитом, а також іншими захворюваннями вуха, горла та носа після купання хвороба може перейти у гостру стадію. У групі ризику і люди із серцево-судинними захворюваннями: у холодній воді відбувається звуження судин, а коли людина піднімається на поверхню, судини розширюються.

Нагадаємо, цього року водохресні морози вдарять практично по всій території України. Але в основному неабияк заморозить у ніч перед святом, а на саме Хрещення температура не опускатиметься не нижче -8 градусів. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook розповіла синоптик Наталія Діденко. Синоптики розповів, що найближчої ночі в середньому по країні варто очікувати на зниження температури повітря до -4... -9 градусів. Але найбільших морозів варто очікувати у північно-східній частині України. У цій частині країни очікується -10 і навіть -15 нижче нуля. Вдень морози ослабнуть і в середньому в Україні буде температура -2...-5 градусів. Наталя Діденко зазначає, найхолодніше буде у Полтавській, Сумській та Харківській областях. Тут вдень очікується -5...-8 градусів.