Головна Новини Суспільство події Космічний корабель Ілона Маска пристикувався до МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний корабель Ілона Маска пристикувався до МКС

Корабель Crew Dragon з єкіпажем прістіковался до МКС в автоматичному режимі

17 листопада 2020, 09:26
Поділіться публікацією:

Космічний корабель Crew Dragon здійснив успішну стиковку з міжнародною космічною станцією (МКС). Корабель американської приватної компанії SpaceX, що належить винахіднику і мільярдерові Ілону Маску в автоматичному режимі здійснив маневр на орбіті.

Космічний корабель Ілона Маска пристикувався до МКС

На МКС прибули троє астронавтів NASA — Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер і їх японський колега Соїті Ногуті. Передбачається, що астронавти проведуть на МКС близько шести місяців. Політ до МКС зайняв майже 27 годин.

Відзначимо, що цей пілотований запуск для корабля Crew Dragon не перший. Пів року тому астронавти Боб Бенкен і Даг Херлі вже літали на станцію. Тепер NASA планує відправляти на МКС свої кораблі на постійній основі. США не робили цього понад 9 років, після припинення програми Space Shuttle, яку офіційно закрили у 2011 році. Після цього астронавтів на орбіту багато років доставляли російські кораблі Союз.

Як повідомляв портал "Коментарі", Компанія SpaceX випустила онлайн-симулятор, який дасть можливість користувачам спробувати свої сили в ручному стикуванні з МКС за допомогою симулятора системи управління космічного корабля Crew Dragon. Як запевняють розробники, це насправді буде досить складно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини