Головна Новини Суспільство події Коронавірусу – півроку: у ВООЗ заявили, чи йде пандемія на спад
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірусу – півроку: у ВООЗ заявили, чи йде пандемія на спад

У ВООЗ підвели підсумки боротьби з коронавірусом протягом півроку, а також повідомили, чи чекати в недалекому майбутньому закінчення пандемії

29 червня 2020, 22:45 comments1885
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу, що охопила світ півроку тому, поки що не наближається до завершення. Таку заяву зробив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу сьогодні.

Коронавірусу – півроку: у ВООЗ заявили, чи йде пандемія на спад

Як нагадали у ВООЗ, з моменту повідомлень про перші спалахи інфекції в Китаї пройшло шість місяців. На цей момент число хворих на коронавірусом у всьому світі перетнула позначку у 10 млн, а кількість смертей досягла 500 тис.

"Багато країн вжили безпрецедентних заходів для придушення передачі інфекції та порятунку життів. Ці заходи були успішними в уповільненні поширення вірусу, але не змогли повністю зупинити його, — сказав глава ВООЗ. – Зараз деякі країни почали переживати нові спалахи захворювання після того, як послабили карантинні обмеження. Більшість людей все ще залишаються вразливими. Вірусу ще є куди рухатися. Ми всі хочемо, щоб це закінчилося. Ми всі хочемо жити своїм життям. Але складна реальність така: ми навіть не близькі до завершення. Хоча багато країн добилися певного прогресу, глобальна пандемія насправді прискорюється".

В ВООЗ ще раз закликали всі країни боротися з пандемією. Мова йде про дотримання громадянами протиепідемічних правил, забезпечення всім потрібним медиків, проведення великої кількості тестувань, введення ізоляції і обсервації за необхідності, а також розробку вакцин і глобальну солідарність країн у битві з недугою.

Раніше ВООЗ розповіли, хто перший отримає вакцину проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини