Головна Новини Суспільство події Конференція з протимінної діяльності: Україна найбільш замінована країна світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Конференція з протимінної діяльності: Україна найбільш замінована країна світу

У Лозанні стартувала Конференція з протимінної діяльності в Україні за участю понад 60 країн та організацій

сьогодні, 15:01
Поділіться публікацією:

17 жовтня у Лозанні, Швейцарія, розпочалася дводенна щорічна Конференція з питань протимінної діяльності в Україні — UMAC-2024. Захід об’єднав понад 60 країн та міжнародних організацій, які прибули на запрошення України та Швейцарії для обговорення глобальних питань протидії мінній загрозі. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Конференція з протимінної діяльності: Україна найбільш замінована країна світу

Табличка "Обережно міни". Фото з відкритих джерел

Відкрили конференцію Президентка Швейцарії Віола Амгерд та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. На урочистій церемонії були присутні високопосадовці, серед яких Перший віцепрем'єр-міністр України Юлія Свириденко, Федеральний радник Швейцарії Ігнаціо Кассіс, Міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич-Радман та представники інших держав, включаючи Японію, Камбоджу та США.

Під час свого виступу Юлія Свириденко наголосила, що Україна зараз є однією з найбільш замінованих країн світу, що ставить під загрозу не лише життя українців, а й глобальну продовольчу безпеку. За її словами, якщо не вживати активних заходів, кількість жертв може досягти 9 тисяч до 2030 року, а економічні втрати через мінну небезпеку вже зараз сягають 11,2 мільярда доларів на рік. Крім того, порушені ланцюги постачань, оскільки до війни Україна забезпечувала продовольством 400 мільйонів людей по всьому світу.

Завдяки потужній міжнародній підтримці, серед якої понад 60 країн та організацій, Україна має можливість протистояти цим викликам та покращити ситуацію з розмінуванням.

Програма конференції передбачає участь у панельних дискусіях, демонстрації новітніх технологій розмінування, а також проведення двосторонніх зустрічей для обговорення спільних проєктів.

Додаткові матеріали щодо UMAC-2024 можна знайти на офіційних ресурсах Міністерства економіки України та Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії.

Нагадаємо, 17 жовтня, під час Конференції з питань протимінної діяльності в Лозанні, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. Глава українського уряду висловив вдячність Швейцарії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за активну участь у просуванні миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини