Головна Новини Суспільство події Кондиціонер сприяє передачі коронавірусу: міф чи правда
commentss НОВИНИ Всі новини

Кондиціонер сприяє передачі коронавірусу: міф чи правда

Фахівці роз’яснили, чи впливають на передачу коронавірусу кондиціонери, охолоджуючи повітря у приміщеннях влітку

11 червня 2020, 05:00 comments2087
Поділіться публікацією:

Наразі немає підстав вважати, що зараження новим коронавірусом через кондиціонер можливе. Про це інформує Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

Кондиціонер сприяє передачі коронавірусу: міф чи правда

Так, увімкнені побутові кондиціонери влітку, за умов їхнього правильного використання, не впливають на ризик передавання нової коронавірусної інфекції, бо не є системами вентиляції. Принцип роботи кондиціонерів полягає забиранні повітря з приміщення, охолодженні його та повертанні назад у те ж приміщення. Тож кондиціонер не розбавляє повітря закритих приміщень чистим повітрям зовні.

Як додали в ЦГЗ, використання кондиціонерів часто викликає хибне відчуття свіжого чистого повітря у приміщення. Насправді ж у повітрі поступово накопичується вуглекислий газ, хімічні та біологічні забруднювачі.

Наголошується, що саме провітрювання приміщень є одним із основних заходів профілактики передачі респіраторних захворювань, зокрема COVID-19. Тому, використовуючи кондиціонер, не забувайте про провітрювання приміщень.

Слід додати, що кондиціонер не може стати джерелом розповсюдження збудника, бо вірусу для розмноження потрібен живий організм.

Як повідомлялося, МОЗ змінило алгоритм виписки з COVID-19: як це вплине на статистику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини