Кому дозволять перетинати кордон: зареєстрували законопроєкт

ВР пропонує дати право вільного виїзду за кордон народним депутатам та чиновникам

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, який пропонує надати народним депутатам, чиновникам, суддям та прокурорам право вільного виїзду за кордон навіть під час воєнного стану. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Документ передбачає внесення змін до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Згідно з ним, вищезазначені категорії громадян зможуть безперешкодно перетинати державний кордон, незалежно від обмежень, пов'язаних з військовим станом. Також пропонується не застосовувати до них заходи впливу та обмеження під час розгляду питання щодо оформлення бронювання від мобілізації.

Законопроєкт має пройти розгляд у профільних комітетах Верховної Ради, після чого буде винесений на голосування. Його доля залишається невизначеною, адже суспільство розділилося у своїх думках.


Читайте також на порталі “Коментарі” - Для перетину кордону чоловікам віком від 18 до 60 років з 17 липня потрібно мати військовий квиток. Категорії тих, кому дозволений виїзд, не змінилися. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

Крім того, “Коментарі” також писали, що соціологи з'ясували, що 46% опитаних українців вважають, що не соромно зараз бути ухилянтом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 по 28 червня 2024 року на замовлення видання "Дзеркало тижня".