Комаровський розповів про ультиматум тим, хто відмовляється вакцинуватися

Лікар вважає, що треба зробити так, щоб не вакцинуватися було соромно та дорого

Україна, як і раніше, у самому хвості переліку країн, громадяни яких вакцинуються проти коронавірусу. Більшість українців досі вважаєте, що вакцини не є безпечними і можуть нашкодити організму більше, ніж захистити його від небезпечної інфекції. У найвідомішого педіатра країна – доктора Євгена Комаровського є свій рецепт, як змусити українців переступити через свої страхи та швиденько вирушити до пунктів вакцинації. Як інформує портал "Коментарі", своїми міркуваннями щодо цього лікар поділився в інтерв'ю "DW".

Комаровський зазначив, кожен, хто ніяк не може наважитися – вакцинуватися йому чи ні проти коронавірусу має розуміти, що у світі вже зроблено 8 мільярдів доз вакцин. Це величезна кількість, яка щодня збільшується. Крім цього, зазначає лікар, жодна вакцина у світі не пройшла такого тестування, як вакцина проти коронавірусу. Про це "антивакцинатори" чомусь не говорять.

При цьому Євген Комаровський визнає, що більшість провини в тому, що люди бояться вакцинуватися, лежить на владі, яка не зуміла доступно пояснити громадянам, що не варто боятися вакцинації.

Лікар наголошує, поки що нічого не втрачено і можна швидко повернути довіру до вакцинації переважної більшості наших співгромадян. Найефективніший спосіб повернути довіру – змусити людей рахувати свої гроші. Потрібно поставити громадян України перед фактом, що якщо людина не щеплена проти коронавірусу і вона потрапляє до лікарні з ускладненнями. Те лікування він оплачує зі свого гаманця. До того ж у вас є страхова компанія, яка скаже: страховий поліс коштує 100 євро на місяць, якщо ви вакциновані. А якщо ні, тоді вам доведеться розщедритися на 300 євро на місяць. Ось тільки тоді багатьом дійде, що треба поспішити вакцинуватись.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Туреччині ухвалили рішення щодо вакцинації Pfizer.