Комаровський розповів про плюс для здоров'я від підвищення тарифів на газ

Комаровський відреагував на підвищення ціни газу, заявивши, що холод в квартирах корисний для здоров'я

Газова криза і підвищення вартості газу може позитивно позначитися на зменшенні кількості ускладнень після респіраторних захворювань. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в ефірі програми "Час Голованова" на каналі "Україна 24" висловив найвідоміший педіатр країни Євген Комаровський.

Лікар вважає, що ускладнень після респіраторних вірусних інфекцій можна уникнути, якщо в приміщеннях буде прохолодно. Комаровський згадав історію зі свого життя, коли він в 1992-1993 роках обіймав посаду заввідділенням респіраторних інфекцій в Харківській обласній інфекційній лікарні. Тоді в Україні, яка лише тоді здобула незалежність були великі проблеми з поставками газу. Так ось в ті часи завантаженість в лікарні була мінімальна. Дітей було в п'ять разів менше, ніж звичайно.

Євген Комаровський нагадав, що такі недуги, як бронхіт, пневмонія, які найчастіше змушують людей звертатися в лікарню, виникають, коли людина перебуває в сухому кліматі. Слиз тоді нікуди не дівається і просто засихає в легенях. Якщо ж повітря сире, тоді діти тепло одягаються, але сидять по домівках.

Незважаючи на розмови в суспільстві глава уряду Денис Шмигаль запевняє, що українські побутові споживачі ніяк не відчують стрімкого подорожчання газу в Європі. Уряд зуміє утримати тарифи на тому ж рівні, що і зараз як мінімум до травня наступного року.

Також читайте на порталі "Коментарі" - лікар Євген Комаровський розповів для чого потрібна вакцинація проти коронавірусу і, чому противитися цьому дуже нерозумно і безглуздо.