Коли в Україні стане прохолодніше: прогнози синоптиків

Відома синоптикиня прогнозує зниження температури в Україні після 20 липня

Відома українська синоптикиня Наталка Діденко заявила, що спека, яка тримається в Україні, залишиться ще на тиждень. За її словами, зниження температур можна очікувати не раніше 20 липня.

Наразі температурні показники в різних регіонах України досягають рекордних висот. У південних областях температура повітря здебільшого в межах +38 до +42 градусів, у той час, як у центральних та східних регіонах коливається від +35 до +40 градусів.

"Сильні спекотні умови в Україні вимагають особливої уваги до здоров'я. Обов'язково, обов'язково захищайте голову капелюхом, будь-яким, коли є потреба вийти з квартири чи будинку, не забудьте воду”, - зазначила Діденко.


За прогнозами синоптикині, спека помітно послабиться після 20 липня, коли атмосферні фронти з півночі Європи принесуть з собою більш прохолодне та свіже повітря. Очікується, що це зниження температури охопить переважно західні та північні області країни.

Синоптики також звертають увагу на підвищений ризик теплових ударів та необхідність захисту від прямих сонячних променів, особливо для тих, хто вимушений проводити значний час на вулиці.

Що робити при тепловому ударі?

- одразу подалі від сонця, у тінь чи під парасолю хоча би.

- зняти верхній одяг

-воду пити малими ковточками

- покласти на лоба, скроні та під потилицю рушник чи серветку, змочені холодною водою або шматочки льоду. Охолодження різко робити не можна!

- за можливості створити хоча б мінімальний протяг, ввімнути вентилятор.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У найближчі тижні Україну очікує надзвичайна спека, яка може серйозно підірвати врожайність основних пізніх культур, таких як кукурудза, соняшник і соя. Згідно з прогнозами метеорологів, температура в південних, східних та частково центральних областях може досягти 37-42°C, що на 8-10°C вище звичайних значень. Особливо тривожною є відсутність дощів по всій території, окрім західних областей