Головна Новини Суспільство події Коли Україна може набути статусу кандидата в члени ЄС: названо термін
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна може набути статусу кандидата в члени ЄС: названо термін

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина розповіла, коли Україна може стати кандидатом у члени ЄС

30 квітня 2022, 23:35
Поділіться публікацією:

У червні 2022 року має відбутися зустріч лідерів країн Європейського Союзу, на якій Україні нададуть статус кандидата у члени ЄС. Про це під час телемарафону розповіла віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Коли Україна може набути статусу кандидата в члени ЄС: названо термін

Вступ України до ЄС / Фото: 24 канала

"Розраховуємо, що коли члени ЄС знову зберуться, це буде червень цього року, буде ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата. Ми зазвичай ведемо переговори з різними столицями й говоримо про те, що ця прискорена процедура, через яку ми проходимо всі процеси, вона стала можливою через ті зміни, трансформації, які ми здійснювали за останні 8 років, це був наш шлях власне до Європи", — сказала вона.

За її словами, частину документів, яку українська сторона надала ЄС, уже опрацьовано. До кінця наступного тижня планується завершити всю роботу, щоб передати ЄС книгу нашої державності повністю.

Нагадаємо, що 28 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав історичний документ – заявку на членство нашої країни до Європейського Союзу. Він звернувся до членів міжнародного об'єднання із проханням розглянути приєднання України за новою спеціальною процедурою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент Європейського парламенту Роберта Метсон заявила про те, що час розгляду заявки України на членство в Європейському союзі може бути значно меншим, ніж у звичайному випадку, якщо наша країна оперативно відповість на питання Європейської комісії.

Читайте також, що глава держави Володимир Зеленський розповів, чому відстань України до членства в НАТО так і не скорочується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини