Карантин у столиці можуть продовжити й після 16 квітня

Столична влада усвідомлює негативний економічний вплив карантину, проте ситуація в лікарнях залишається складною

Дію карантину в Києві можуть продовжитися й після 16 квітня, якщо ситуація з поширенням коронавірусного захворювання не покращиться. Таку інформацію озвучив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський, передає видання "Українська правда".

"Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація із захворюваністю. Сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня почнуть давати результати і ми будемо мати позитивну динаміку в середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності і зможемо розглядати варіант ослаблення обмежень". - сказав Мондрієвський.

Заступник голови КМДА також зазначив, що столична влада усвідомлює негативний вплив карантину на економіку, проте ситуація в лікарнях залишається складною.

Нагадаємо, київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що з 5 квітня в столиці посилюється карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусного захворювання. Перелік жорстких карантинних заходів діятиме щонайменше до 16 квітня.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що третя хвиля коронавірусної хвороби в Україні як і раніше набирає обертів. Влада не може визначитися, чи варто вводити жорсткий локдаун на території всієї країни. При цьому йдеться про думку населення, якого не влаштує подібне рішення. Однак, судячи з останніх соціологічних опитувань, жорсткий карантин в Україні підтримує 63% жителів. Про це повідомляє СГ "Рейтинг". Найбільша кількість згодних із необхідністю введення загальнонаціонального локдауну серед тих, хто регулярно цікавиться коронавірусними новинами.