Карантин не пом'якшать: які області України не готові до зняття обмежень і чому

Шість українських областей не відповідають критеріям МОЗ, які є основними у послабленні обмежень через коронавірус

Чиновники повідомили про те, які області України не готові до пом'якшення карантину. Про це інформує офіційний сайт МОЗ.

Станом на сьогодні, 24 липня, шість регіонів не відповідають критеріям, які є основними у послабленні обмежень. Так, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, а також Тернопільська області поки до пом'якшення карантину не готові. У МОЗ пояснюють, серед важливих критеріїв, за якими оцінювали області, - завантаженість лікарень не більше, ніж 50%, середня кількість тестів ПЛР повинно бути більш як 24 на 100 000 осіб за останній тиждень, а показник динаміки інфікування не повинен бути більше ніж 10%. Зазначимо, що, згідно з постановою Кабміну, адаптивний карантин в Україні буде діяти мінімум до 31 серпня.

Нагадаємо, 1-го вересня діти в Україні підуть в школу, як і було заплановано спочатку. На карантині залишаться лише ті навчальні заклади, які будуть перебувати в епіцентрі поширення коронавірусу. Остаточний формат навчання під час пандемії коронавірусу затвердили напередодні. Відповідно до нової постанови Кабміну про адаптивний карантин, Україну поділять на зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Зелена - це найбільш безпечні регіони, де ризик інфікування COVID-19 мінімальний. Червоні, відповідно, - ті, де коронавірус буде поширюватися швидше всього.