Головна Новини Суспільство події Якою погодою порадує українців жовтень – прогноз Укргідрометцентру
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою погодою порадує українців жовтень – прогноз Укргідрометцентру

Синоптики кажуть, що кількість опадів не перевищуватиме норму

26 вересня 2020, 04:45 comments1074
Поділіться публікацією:

Цього року в жовтні синоптики не прогнозують аномальних стрибків температури чи рекордної кількості опадів. Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометеорологічного центру.

Якою погодою порадує українців жовтень – прогноз Укргідрометцентру

За прогнозом синоптиків, у жовтні поточного року температура повітря становитиме 7-12 градусів тепла, а в горах може бути 6-7. І такі показники близькі до середніх багаторічних значень, кажуть в Укргідрометцентрі. У межах середніх багаторічних значень прогнозується й місячна кількість опадів –  30-65 мм, в Карпатах місцями – 75-100 мм.

Відповідно до кліматичної характеристики місяця, у жовтні зазвичай середня температура повітря складає 6-12 градусів тепла. А в другій і третій декадах жовтня відбувається перехід середньої добової температури через 8 градусів тепла у бік зниження. Однак у південній частині та на Закарпатті це відбувається в першій декаді листопада. Зазначається, що абсолютний максимум температури повітря становить 25-35 градусів тепла, а в гірських районах – 18-24. Тоді як абсолютний мінімум – 5-16 градусів морозу, а у північних, центральних, східних областях та в Карпатах місцями 18-23 градуси морозу, на півдні Криму – 0-2 градуси морозу. Крім того, середня місячна кількість опадів складає 20-54 мм, в Карпатах – до 80 мм, на високогір'ї – до 120 мм.

Нагадаємо, рятувальники попередили про небезпечну погоду у вихідні: яким регіонам України не пощастило.

Також повідомлялося, скільки вихідних у жовтні буде цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини