Головна Новини Суспільство події Як люди Юри Єнакієвського захопили та знищують ринок «Столичний», — журналістське розслідування (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як люди Юри Єнакієвського захопили та знищують ринок «Столичний», — журналістське розслідування (ВІДЕО)

"Столичний" заборгував держбюджету 5 мільйонів гривень податків

20 лютого 2021, 18:15
Поділіться публікацією:








Найбільший продовольчий ринок України "Столичний" протягом останнього року контролюється людьми із близького оточення бізнесмена Юрія Іванющенка (більш відомого як Юра Єнакієвський), якого пов’язують із президентом-втікачем Віктором Януковичем. Нині ринок майже збанкрутував. Журналісти "24 каналу" спробували з’ясувати, яким чином "Столичний" міг опинитися у руках колишніх соратників Януковича та чи справді через ринок відмивають гроші.

Як люди Юри Єнакієвського захопили та знищують ринок «Столичний», — журналістське розслідування (ВІДЕО)

Ринок "Столичний" знаходиться на межі банкрутства. Фото із відкритих джерел

За повідомленням журналістів, у 2012 році власники ТОВ "Аграрний маркетинговий центр" (засновник ринку "Столичний") продали по 35% своїх часток офшорній компанії Goodlight Capital Ltd за 44 тисячі гривень. Як інформують ЗМІ, згадана компанія належить саме Юрію Іванющенку та його бізнес-партнеру Івану Аврамову. Також в їхньому володінні — майже 55% всього ринку.

До 2019 року жодних втручань у роботу торговельної установи зі сторони Іванющенка та Аврамова не спостерігалося. Та коли "Столичний" став прибутковим, актив, очікувано, зацікавив власників. У лютому 2020-го успішного менеджера Олексія Чумака, який будував та розвивав ринок, змусили піти геть. Замість нього поставили свою людину. 

"18 лютого 2020 року без повідомлення мого довірителя було проведено збори власників ринку "Столичного", на яких незаконно було змінено директора ринку. В той же день новий директор вивів із рахунку ринку "Столичного" весь прибуток, який було отримано за 2019 рік. Це близько 25 мільйонів гривень", — говорить Олег Мусієнко, адвокат компанії "Сучасні ринкові інновації" (співвласник ринку "Столичний").

Як люди Юри Єнакієвського захопили та знищують ринок «Столичний», — журналістське розслідування (ВІДЕО) - фото 2

Лише за перший місяць на посаді, переконують експерти, новий директор Рустем Абдукадиров загнав ринок у шалені борги. Зокрема, були підписані дві угоди із одеськими компаніями "Еліт Торг Компані" та "Надія" на постачання металоконструкційна майже 175 мільйонів гривень. Товар ринок так і не отримав. 8 квітня 2020 року ринок "Столичний" придбав у ТОВ "Донбаська вугільна компанія" (кінцеві власники — Юрій Іванющенко та Іван Аврамов) сумнівні інвестиційні сертифікати на загальну суму 98 мільйонів гривень.

Восени 2020-го всю операційну діяльність "Столичного" перевели до новоствореної компанії "Продовольчий хаб Столичний". Через це за два місяці ринок "отримав" майже 300 мільйонів гривень фіктивних боргів. Журналісти стверджують, що на 1 грудня 2020 року "Столичний" мав 5 мільйонів податкового боргу.

Як люди Юри Єнакієвського захопили та знищують ринок «Столичний», — журналістське розслідування (ВІДЕО) - фото 3

На сьогодні у столичних судах – близько 20 справ щодо ринку "Столичний". У активній допомозі Іванющенку активісти підозрюють навіть міністра юстиції Дениса Малюську та його заступницю Ольгу Оніщук. У грудні 2020 року акціонери ринку "Столичний" звільнили Рустема Абдукадирова з посади директора, але Малюська за день поновив його на посаді. 22 січня 2021 року, у неробочий час, о 20:46 Денис Малюська заблокував стягнення на користь одного із кредиторів ринку кредиторської заборгованості, забезпечену іпотекою, а саме павільйоном "Овочі-фрукти". Збитки, заподіяні кредиторам, сягнули 40 мільйонів гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

22 лютого 2021, 07:08

Да и похер ,там сейчас одни барыги фермеров всех выгнали .


Новини