Головна Новини Суспільство події Як призначатимуть пенсії після скасування трудових книжок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як призначатимуть пенсії після скасування трудових книжок

Зі скасуванням трудових книжок пенсії призначатимуться в автоматичному режимі

10 березня 2021, 09:00 comments1723
Поділіться публікацією:

Скоро в Україні можна буде забути про трудові книжки. Це дозволить підписаний Володимиром Зеленським законопроект №3623. Відтак, щоб влаштуватися на роботу, українцям потрібно буде надати тільки паспорт, ІПН, довідку про медичний огляд. Проте виникає питання, як тепер рахуватиметься стаж та найголовніше — як призначатимуться пенсії.

Як призначатимуть пенсії після скасування трудових книжок

Пенсії в Україні: як призначатимуть виплати після скасування трудових книжок. Фото: nashkiev.ua

Згідно з підписаним законопроектом, призначатися пенсії будуть в автоматичному режимі. Це полегшить життя українців, оскільки їм не треба буде звертатися до Пенсійного фонду України, збирати купу довідок, підтверджувати свій стаж.

Окрім того, українці зможуть виключати той час роботи, коли у них був низький заробіток. Якщо людина помітила якісь неточності, вона зможе звернутися до державних службовців та попросити провести перерахунок.

Також українці матимуть електронний документ, який показуватиме стаж працівника. Саме цей документ можуть інколи вимагати роботодавці. Для його активації потрібно буде оформити електронний підпис.

Раніше повідомлялося, скільки коштуватиме електроенергія для українців у квітні. З квітня 2021 року українці цілком можуть продовжувати сплачувати ту саму ціну за електроенергію, що й сьогодні. Імовірно, тариф на електроенергію в Україні залишиться незмінним навіть із закінченням опалювального сезону. Детальніше про тарифи читайте тут.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в Україні найближчим часом почне роботу Центр протидії дезінформації. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Він також зазначив, що в Україні планують ввести уроки медіаграмотності в шкільній програмі для розвитку критичного мислення у дітей. Думки експертів щодо цих ініціатив читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

10 березня 2021, 11:52

Поражаюсь наглости,лицемерию,тупости введших этот закон.Они вероятно не слышали про взломы сайтов,эл.почт ,хакеров,да просто скачков напряжения и тю-тю,человек пахал 40л,все вроде велось,а тут бац,скачок напруги и у него вместо 40л 4года,например.Офигели буржуйские лизуны,включая зе.

Сташинский

10 березня 2021, 10:02

Очередная наипаловка

Мелисса

10 березня 2021, 09:17

И где же этот закон опубликован? Зачем вводить в заблуждение названием?


Новини