Кабмін поставив перед регіонами тижневий план по вакцинації населення: названі цифри

Кабмін спонукає регіони прискорити вакцинацію до 1,5 млн щеплень в тиждень

Для регіонів України встановлено виконання цільових показників щодо охоплення вакцинацією населення на рівні 1,5 мільйона щеплень в тиждень. Такі планові показники вже підписані главою МОЗ Віктором Ляшко і розіслані по областям. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я.

Міністр зазначив, в кожен з регіонів відправлено то кількість щеплень проти коронавірусу, яке відповідає демографічній ситуації. Віктор Ляшко зазначив, плани, які озвучені перед регіонами цілком реальні і їх під силу виконати. Як приклад, глава МОЗ назвав Полтавську та Херсонську області, які дуже добре справляються з поставленими завданнями і вже продемонстрували, що цілком реально виконати ті плани по вакцинації, які ставить центральна влада.

Зазначимо, за останніми, свіжими даними в Україні однією дозою вакцини проти коронавируса щеплено 8 065 760 осіб і 6 573 564 особи отримали обидві дози вакцини.

Віктор Ляшко також повідомив, що ті області, які виявилися в "червоних" зонах істотно збільшили темпи по вакцинації. Йдеться про Херсонську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку та Одеську області. Ці регіони збільшили темпи вакцинації мінімум в два рази.

Також читайте на порталі "Коментарі" - президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалі "ICTV" назвав єдиний варіант, коли Україні не доведеться зупиняти економіку і вводити жорсткий локдаун. Без масової вакцинації тут не обійтися. Лише за масової всеохоплюючої вакцинації можна не хвилюватися за важкий локдаун.