Кабмін планує продовжити карантин і знову поділити Україну на зони

Відповідний проект документа перебуває порядку денному засідання Кабінету міністрів 17 лютого

Уряд України планує продовжити дію карантинних обмежень на території країни до 30 квітня 2021 року. Відповідний проект документа перебуває порядку денному засідання Кабінету міністрів 17 лютого, передає РБК-Україна.

Крім продовження карантину, проект передбачає встановлення на території України в цілому або на території регіонів "зелений", "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусного захворювання, а також введення додаткових заходів для окремих регіонів, за результатами оцінки епідемічних показників.

У документі також зазначено, що в разі настання в будь-якому регіоні ознак "червоного" рівня небезпеки, на всій його території будуть введені обмеження, як у період з 8 до 25 січня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів має прийняти постанову про адаптивний карантин, згідно з яким Україну по-новому поділять на карантинні зони, з присвоєнням кожній зоні свого кольору. На відміну від ділення на карантинні зони минулого року, коли в одній області різні населені пункти належали до різних зон, в цей раз зонування буде проводитися на рівні областей.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні ослабили деякі карантинні обмеження через коронавірус, але українцям поки рано розслаблятися - перемога над епідемією ще не настала. Про це пише голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі. Як пояснив Радуцький, стабілізація епідеміологічної ситуації в країні дійсно дає можливість зняти деякі обмеження.