Ірина Фаріон може отримати звання Героя України: петиція набрала потрібні голоси

Пропозиція про присвоєння Фаріон звання Героя України посмертно здобула підтримку тисяч українців

Петиція про присвоєння посмертно звання Героя України відомій мовознавиці та громадській діячці Ірині Фаріон набрала необхідні 25 тисяч підписів і буде розглянута урядом. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті петицій до Кабінету Міністрів України.

Ірина Фаріон відома своєю багаторічною діяльністю у сфері захисту та популяризації української мови. У тексті петиції зазначається, що Ірина Фаріон зробила важливий внесок у захист української мови та державності, особливо в умовах постійного тиску з боку Росії. Також вказано, що вона неодноразово зазнавала переслідувань і погроз через свою активну позицію, але продовжувала свою роботу, відстоюючи права українців на рідну мову та культуру.

“Неодноразово ставала обʼєктом цькування, погроз та пропаганди ворога, як це часто було в історії українських борців за ідентичність і незалежність. Однак попри це вона продовжувала ідеологічну боротьбу, на вівтар якої віддала своє життя", — йдеться у петиції”, — йдеться в тексті петиції.


Згідно з процедурою, уряд має розглянути петицію протягом 10 днів. Нагадаємо, звання Героя України є найвищою державною нагородою, що присуджується за видатні заслуги перед Україною.

Раніше “Коментарі” писали, що адвокат В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон, Ігор Сулима, зробив резонансну заяву на пресконференції у Києві. Він стверджує, що слідчі навмисно ігнорують можливість того, що справжній злочинець все ще на волі. Про це повідомляє "Апостроф".