Головна Новини Суспільство події Іран заявив, що готовий виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран заявив, що готовий виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака МАУ

Іран пообіцяв виплатити Україні компенсацію за збитий у січні боїнг

23 червня 2020, 11:56 comments1145
Поділіться публікацією:

В уряді Ірану заявили, що готові виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України". Крім того, влада Ірану обіцяє найближчим часом передати Франції "чорні ящики" з українського літака. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство закордонних справ Ірану.

Іран заявив, що готовий виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака МАУ

Повідомляється, що про це йшлося під час переговорів між главами МЗС Ірану Мохаммадом Джавадом Зарифом і Канади Франсуа-Філіпом Шампанем.

За інформацією МЗС Ірану, про це українській стороні вже повідомили про те, що готові до обговорення юридичних нюансів про порядок виплати компенсації сім'ям загиблих. Також обіцяють виплатити компенсацію за український боїнг.

Але, за словами Заріфа, наша країна не визначилася з делегацією для переговорів.

Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав краху недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль, всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини