Головна Новини Суспільство події Інвестиції «Метінвесту» в економіку України досягли $ 10 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвестиції «Метінвесту» в економіку України досягли $ 10 млрд

Група «Метінвест» івестує в національну економіку значні суми

29 вересня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Група "Метінвест" є одним з найбільших інвесторів в економіку України. Про це йдеться в дослідженні ГМК-Центр "Довгий шлях за короткий час. Внесок групи "Метінвест" в економічний і соціальний розвиток України ", пише видання ЮА пром.

Інвестиції «Метінвесту» в економіку України досягли $ 10 млрд

Група «Метінвест» - один з лідерів за рівнем інвестицій в економіку, фото з відкритих джерел

Сума інвестицій за 2006-2020 рр. досягла $ 10 млрд, що відповідає 7,8% всіх капітальних інвестицій промисловості. За останній 5-річний цикл середня сума CAPEX групи склала $ 700 млн в рік, або кожен десятий долар інвестицій промисловості, відзначає видання.

Рекордного рівня капітальні інвестиції "Метінвесту" на тонну сталі досягли в 2018-2019 роках — близько $ 70 на тонну сталі, при середньому в світі на рівні $ 50.

"Саме сьогодні реалізується ряд масштабних проектів, в тому числі спрямованих на досягнення екологічних цілей. Підприємства групи "Метінвест" за 15 років експортували продукції на суму понад $ 100 млрд. Тобто, група "Метінвест" забезпечує кожен сьомий долар валютних надходжень від експорту товарів, а в 2020 році — кожен шостий. Рекордного рівня частка в загальному експорті з України досягла в 2018 році — 18%. Основними експортними ринками для підприємств групи є країни ЄС (38,8% від суми експорту) і країни Близького Сходу і Північної Африки (23,6%) ", — сказано в аналітиці.

Інвестиції «Метінвесту» в економіку України досягли $ 10 млрд - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини