Індія виводить Росію з ізоляції: що заявив Моді у Москві і як відреагувала Україна

Індія готується відкрити консульства у РФ

Індія відкриє свої представництва в Єкатеринбурзі та Казані. Таку заяву зробив прем'єр країни Нарендра Моді під час візиту до Росії.

"Хочу поділитися з вами ще однією гарною новиною: ми відкриваємо два нових консульства в Росії. Це полегшить подорожі та бізнес-співпрацю", - заявив Моді.

При цьому голова комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Олександр Мережко у коментарі LIGA.net висловив думку, що незважаючи на тривожні новини, Україна остаточно не втратила Індію як потенційного партнера.

Нардеп визнав, що для Індії Росія має більше значення, ніж Україна, оскільки індійське суспільство сприймає Росію за інерцією як продовження СРСР.

На його думку, Україна ще остаточно не втратила Індію як потенційного партнера, і в цьому їй можуть допомогти країни, які мають із нею тісні відносини: США, Великобританія, Німеччина та інші.

"Насправді зараз США активно працюють над тим, щоб схилити Індію на бік коаліції демократичних держав, а не коаліції авторитарних режимів на чолі з Китаєм", - сказав нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський емоційно відреагував на візит прем'єра Індії до Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перебуває з дводенним офіційним візитом у Росії. Він уже виступив із прямим закликом припинити війну в Україні. Про це політик заявив під час неформальної зустрічі із російським диктатором Володимиром Путіним. Глава уряду Індії зазначив, що неможливо знайти рішення на полі бою і далі продовжуючи запеклі вбивства та кровопролиття.