Головна Новини Суспільство події Хочуть слави: психолог попередила про загрозу нових терактів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Хочуть слави: психолог попередила про загрозу нових терактів в Україні

Загроза нових терактів тим вища, що більше про них говорять, - психолог

4 серпня 2020, 10:58
Поділіться публікацією:

Загроза нових терактів в Україні зростає з кожним новим випадком захоплення будівель чи заручників. Про це заявила в ефірі каналу "Україна 24" психолог Євгенія Ігрунова, відповідаючи на питання про захоплення банку в БЦ "Леонардо". Експерт впевнена, що чим  більше люди говорять про резонансні злочини, тим більше це спонукає потенційних злочинців порушити закон.

Хочуть слави: психолог попередила про загрозу нових терактів в Україні

Затримання в БЦ"Леонардо". Фото: СБУ

В основному йдеться про людей з нестабільною психікою. Теракти вони можуть сприймати, як спосіб прославитися і заявити про себе, впевнена психолог.

"Це явище буде поширюватися як арифметична прогресія. Що більше будемо говорити про ці випадки, тим більше шансів, що люди з психічними відхиленнями все це побачать. Вони можуть захотіти також проявити себе — мовляв, я ж теж так можу. Це провокує і спонукає до дії ", — говорить психолог.

Також ця ситуація може спрацювати й у випадку з людьми з низьким рівнем емоційного інтелекту.

"Ось людина весь час знаходиться з якоюсь своєю злістю наодинці — на навколишніх, сім'ю або владу — а потім бачить варіант, як привернути до себе увагу. Мовляв, сьогодні я ніхто, а завтра вся країна буде  про мене говорити", — пояснила Ігрунова.

Нагадаємо вчора опівдні чоловік захопив будівлю банку в бізнес-центрі в столиці. Він погрожував підірвати вибухівку. Пізніше правоохоронці з'ясували, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов. Через 3 години його затримали. За даними заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, підозрюваний перебуває на психоневрологічному обліку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини