Грузія виставила ультиматум Україні: що Тбілісі вимагає від Києва для "нормалізації відносин"

Грузинський уряд вимагає від Києва видати соратників Саакашвілі для "нормалізації відносин"

Грузія вимагає від української влади для "нормалізації відносин" видати чиновників часів ув'язненого Міхеїла Саакашвілі, зокрема Зураба Адеїшвілі, якого офіційний Тбілісі намагався оголосити у міжнародний розшук. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві грузинського уряду.

"Передусім для нормалізації відносин вкрай важливо і необхідно, щоб українська влада видала Грузії злочинців, які зараз обіймають високі посади в її адміністрації", – йдеться у повідомленні.

Офіційний Тбілісі зазначає, грузинська сторона вважає за необхідне висловити свою позицію після включення Зураба Адеїшвілі до складу офіційної делегації України в ЄС та Німеччині. У заяві зазначено, що в українській владі високі посади обіймають осіб, які нібито перебувають у розшуку або засуджені за різними звинуваченнями в Грузії.

"У зв'язку з цим особливе занепокоєння викликає той факт, що Зураб Адеїшвілі обіймає посаду радника генерального прокурора України, а Георгій Лорткіпанідзе є заступником голови Служби контррозвідки України", – йдеться у повідомленні.

Грузинський уряд висловив сподівання, що українська влада перегляне рішення, які "грубо суперечать духу дружби між Грузією та Україною, а також між грузинським та українським народами".

"Уряд Грузії здивований рішеннями, прийнятими українською владою, які, здається, штучно вбивають клин між двома історично дружніми країнами та народами", - наголошується в заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" - під час святкування Різдва у Грузії вибухнув гучний скандал. Опозиціонери виявили у головному храмі Грузії – тбіліському кафедральному храмі Святої Трійці – ікону із зображенням святої Матрони Московської та диктатором Йосипом Сталіним. Згодом стало відомо, що ікону подарувала проросійська партія "Альянс патріотів". Про це повідомляє Радіо Свобода.