Головна Новини Суспільство події Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку і всім причетним до її звільнення за допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку і всім причетним до її звільнення за допомогу

Жінка була затримана на початку червня в Донецьку за те, що зняла з балкона прапор, повішений там за її відсутності

25 червня 2020, 18:59 comments1109
Поділіться публікацією:

Євгенія Йепес Винуеза (Євгенія Лукієнко), дружина громадянина Іспанії, яка була звільнена вранці 21 червня 2020 року, розповіла про своє затримання та подякувала тим, хто займався її звільненням. Про це пише іспанське видання El Pais.

Громадянка Іспанії подякувала Віктору Медведчуку і всім причетним до її звільнення за допомогу

Жінка була затримана 3 червня в Донецьку за те, що зняла з балкона прапор, повішений там у її відсутність. Вночі 3 червня 2020 року в квартиру Євгенії Йепес Винуэза вломилася група з восьми співробітників "Міністерства безпеки ДНР", жінка була затримана, проти неї порушили кримінальну справу за образу держави ДНР.

"В камері було тільки відро і пара пляшок води. Було заборонено лежати в ліжку з шостої ранку до десятої вечора, можна було тільки сидіти. Мені сказали, що я заарештована на 30 днів і можу провести роки в очікуванні суду", ‒ розповіла Євгенія.

Це затримання отримало широкий громадський і інформаційний резонанс. Рідні і друзі Євгенії Йепес Винуези зверталися за допомогою до тих людей і тих організацій, які могли вплинути на долю жінки.

Вже 20 червня відбувся суд, обвинувачення було переглянуто, після чого Євгенію Йепес Винуезу вивезли до лінії зіткнення і відпустили.

"Я впевнена, що на моє звільнення вплинуло те, що мій чоловік іспанець", ‒ сказала жінка і додала, що дуже вдячна народному депутату Віктору Медведчуку, а також міжнародним організаціям (Червоний Хрест, посольство Іспанії в Києві, ОБСЄ, представникам ООН), "які забили тривогу, завдяки чому я на волі".

"Влада ДНР офіційно не коментувала мою справу", ‒ резюмувала Євгена Йепес Винуеза.

Нагадаємо, Віктор Медведчук займається звільненням утримуваних осіб з грудня 2014 року і за цей час організував звільнення 490 осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини