Громадян без медичної маски будуть штрафувати на місці, - Степанов

Міністр закликав депутатів підтримати законопроект за посилення відповідальності за порушення карантинних заходів

Сьогодні, під час брифінгу, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про можливість введення штрафів для громадян, які перебувають в громадських місцях без одягненої медичної маски або респіратора.

Глава МОЗ порівняв прийдешні штрафи з порушенням правил дорожнього руху, зазначивши, що виписувати штраф порушникам зможуть співробітники Нацполіціі, органи місцевого самоврядування та епідемічного контролю.

"Законопроект передбачатиме конкретний штраф за відсутність масок - від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть відразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф або ні. У результаті цього у нас менш як 5% або менш як 3% було застосовано штрафних санкцій як до громадян, так і до організацій ", - сказав Степанов.

Міністр також закликав народних депутатів підтримати законопроект про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Верховній Раді збільшили штрафи за відсутність масок для підприємств і організацій.