Головна Новини Суспільство події Голобуцький пояснив, навіщо В'ячеслав Супруненко скуповує землю у столиці під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Голобуцький пояснив, навіщо В'ячеслав Супруненко скуповує землю у столиці під час війни

В'ячеслав Супруненко: від нападу на адвоката до скуповування землі у столиці

14 вересня 2023, 11:07 comments1446
Поділіться публікацією:

Ще напередодні повномасштабної російської агресії в Україну наприкінці 2021 року ЗМІ помітили активність бізнес-структур екс-зятя Леоніда Черновецького – В'ячеслава Супруненка.

Голобуцький пояснив, навіщо В'ячеслав Супруненко скуповує землю у столиці під час війни

В'ячеслав Супруненко

Тоді Київміськрада проголосувала за виділення 1,4 га столичної землі в оренду на 15 років ТОВ "МФК Гуд Лайф", яке купило нерухомість, розташовану на цій землі. У травні 2023 року стало відомо про купівлю таким собі ТОВ "Інком-рент" єдиного майнового комплексу ДП "Електронмаш" за 120,8 млн грн, при тому що статутний фонд самої фірми лише 1000 гривень. За даними аналітичного сервісу YouControl, за фірмою стоять брати Супруненка. Як вважає блогер Олексій Голобуцький, відроджувати промисловий профіль підприємств ніхто не має наміру, а вся справа у земельній ділянці площею 13,76 га. Тобто покупець "Електронмашу" купує землю під потенційну забудову приблизно по 9 млн за 1 га або приблизно по 2350 доларів за сотку столичної землі, тобто майже задарма.

Тим часом на земельній ділянці площею 0,4-0,5 га можна звести один житловий будинок, тобто майже 14 га "Електронмашу" можна забудувати приблизно 28-35 житлових будинків, продаж квартир у яких принесе десятки мільярдів гривень.

Втім, це не єдина така угода фірм В'ячеслава Супруненка. На початку серпня стало відомо про купівлю ТОВ "Київський завод "Росинка" майнового комплексу заводу "Росинка".

Відомий столичний завод з виробництва безалкогольних напоїв продали ТОВ "Фінансова компанія "Рікард".

Як і у випадку з "Електронмашем", розгадка криється в земельній ділянці, на якій знаходиться "Росинка". Він хоч і малий – лише 3,1 га, проте знаходиться в одному з центральних районів столиці. Це вулиця Антона Цедика, 6 (колишня Ежена Потьє), поряд зі станцією метро "Шулявка".

Хоча на цих 3 га і можна звести всього 6-8 будинків, але з таким розташуванням грошей вони можуть принести не менше, ніж 25-30 будинків на території "Електронмашу", вважає Олексій Голобуцький.

В інтернеті можна знайти інформацію, що до одруження з дочкою екс-мера м.Києва В'ячеслав Супруненко нібито потрапляв у міліцейські зведення за хуліганство, а вже зятем Льоні-космосу став ключовою фігурою у реалізації схем "молодої команди" Чернівецького.

Як писало в статті "Дорога моя столиця… Як грабували Київ. Основні схеми" видання Лівий берег саме за зятем столичного градоначальника нібито були глобальним контролем за схемами, відсіванням слабких ланок "команди", а також – прийняття рішень щодо головного активу Києва, міської землі , яку потім вигідно розподіляли серед своїх та "чужих".

2011-го року В'ячеслав Супруненко став підозрюваним у справі про розбійний напад: разом із співголовою Блоку Леоніда Черновецького Дмитром Комарницьким вони напали на адвоката Івана Гранцева, намагаючись відібрати документи, що доводять їхні махінації. Тоді Супруненко втік закордон, потрапивши до міжнародного розшуку по лінії Інтерполу.

Через кілька років він повернувся в Україну, оскільки справа проти нього була закрита, і незабаром його прізвище почало мелькати в різних сумнівних операціях.

Як повідомляв рух "Чесно", вже у 2016-му році стало відомо про махінації братів Супруненка, які допомогли їм приватизувати приміщення у центрі Києва.

У 2018-му році "Київхліб", який належить В'ячеславу Супруненко, контроль над яким був ним отриманий під час перебування при владі Леоніда Черновецького, зміг перемогти на тендері на постачання хліба для шкіл Дарницького району столиці. Втім, перемога була сумнівною, адже чиновники управління освіти райадміністрації просто прописували його умови під компанію Супруненка.

Навесні 2023 року стало відомо, що банк "Асвіо", який належить братам Супруненком, допоміг державному "Укрексімбанку" оскаржити продаж закладеного в держбанку майна збанкрутілого поліграфічного підприємства "Бліц-інформ".

Втім, В'ячеслав Супруненко не раз уже виходив "сухим із води", адже, як писав про нього нинішній радник ОП України Михайло Подоляк, екс-зять Леоніда Черновецького вміє порозумітися з правоохоронцями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини