Глава української поліції розповів, чим займається "секретний" відділ

Всі співробітники відділу пройшли спецперевірки - поліграф і ті, які пов'язані з внутрішньою безпекою

У Національній поліції розсекретили інформацію про роботу нового Департаменту захисту інтересів суспільства і держави, який створили цього літа. Як повідомляє "РБК-Україна", про діяльність копів з "секретного" відділу розповів глава Нацполіціі Ігор Клименко.

За словами головного поліцейського України, на даний момент співробітники нового департаменту займаються виключно питаннями порушення виборчого законодавства. Крім того, всі співробітники відділу пройшли спецперевірки - поліграф і ті, які пов'язані з внутрішньою безпекою. А коли вибори пройдуть, за словами Клименка, співробітники переключаться на проблеми журналістів, пов'язані з порушенням їх прав.

Раніше ми повідомляли, що поліцейскій влаштував п'яну аварію в Броварах під Києвом. Прямо на пішохідному переході він збив двох жінок. Одну з них лікарям врятувати не вдалося. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції. Легковик "Фольксваген", за кермом якої був представник правоохоронних органів, вилетів на пішохідний перехід близько 18:00 напередодні. Ухилитися від машини двом жінкам, які переходили дорогу, не вдалося. Одна з них загинула, другу лікарі відвезли в лікарню. Але зіткнення з пішоходами автомобіль поліцейського не зупинило. Він проїхав ще близько 500 метрів, поки не влетів в дерево.