Глава МВФ хоче поновити діалог з Росією: з'явилася реакція ЄС

Країни ЄС проведуть серйозну розмову із главою МВФ

Низка країн Європейського Союзу має намір оскаржити плани Міжнародного валютного фонду відновити відносини з Росією з економічних питань уперше після повномасштабного вторгнення в Україну. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Агентство, посилаючись на обізнані джерела, зазначає, що на зустрічі посланців ЄС 11 вересня Франція, Бельгія та Польща, а також низка країн Балтії та Північної Європи озвучили позицію, що вони не можуть зрозуміти і прийняти нинішню позицію керівництва МВФ. Вони проти того, щоб відновити щорічні економічні огляди з Москвою.

Представник Литви заявив, що країна планує порушити це питання безпосередньо з Георгієвою під час обідньої зустрічі 13 вересня у Будапешті з міністрами фінансів європейських країн, повідомили джерела.

Дипломат додав, що, на їхню думку, цей крок може сприяти тому, що російський диктатор Володимир Путін отримає вагому економічну допомогу та видимість легітимності, і це в той час, коли Росія продовжує повномасштабну війну проти України, а ЄС та США роблять усе можливе, щоб максимально ізолювати Росію.

Представник Литви також заявив, що перша місія великої міжнародної організації до Росії після вторгнення в лютому 2022 року може бути використана Москвою з пропагандистською метою, щоб показати, що її міжнародна ізоляція слабшає, повідомили джерела.

За їхніми словами, ЄС також планує надіслати Георгієвій листа, який, як очікується, підпишуть кілька членів ЄС, висловивши стурбованість процесом, який, ймовірно, веде до нормалізації відносин з Москвою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - МВФ хоче відвідати Росію з місією: з'явилася реакція України.