Генштаб ЗСУ: противник знизив інтенсивність застосування пілотованої авіації

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбникові з усіх напрямків. Також продовжується знищення колон забезпечення супротивника

Вже кілька днів поспіль перебіг бойових дій в Україні не змінюється. Ворог не робить спроб різкого наступу. При цьому зазначається, що практично по всій Україні супротивник знизив кількість авіанальотів. Незважаючи на це, українські військові прицільно вразили 7 повітряних цілей. Тепер у російської армії ще мінус 1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

При цьому противник став частіше використовувати безпілотники з метою проаналізувати, наскільки точними були авіаудари.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що на тих територіях України, де окупантам тимчасово вдалося встановити контроль, відбувається терор проти місцевого населення. Військові РФ виганяють людей із їхніх будинків, забирають їжу, особисті речі. Ворог займається мародерством, забирає у громадян України побутову техніку, автомобілі. Усе це вивозиться до. Фіксуються випадки, коли ворог заміняє свою техніку, а також військових безпосередньо на об'єктах цивільної інфраструктури.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої “реєстрації” не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що буде зі світом, якщо не зупинити Росію.