Генсек НАТО назвав факти, що підтверджують, що РФ продовжує готуватися до атаки

У НАТО стривожені, що переконання не вплинули на Росію і Москва посилює військову присутність на кордоні з Україною

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що після серії переговорів з керівництвом Росії в Москві так і не відмовилися від військового нарощування поблизу українського кордону. Ризики нового вторгнення, на жаль, зростають. Як передає видання "Коментарі", про це Столтенберг заявив в ефірі телеканалу "CNN".

Йєнс Столтенберг зазначив, що Росія відправляє до українського кордону все більше військового контингенту, збільшує кількість військової техніки, розгортає нові військові шпиталі. До того ж, у своїй риториці Кремль дедалі більше показує, що він не налаштований на компроміс, а готовий розмовляти лише мовою ультиматумів. Російське керівництво відкрито говорить, якщо Захід не погодиться прийняти вимоги РФ, то Москва залишає за собою право вдатися до військово-технічних заходів.

При цьому генсек НАТО нагадав, що в новітній історії є приклади, як Росія використала силу проти України. Саме Росія сьогодні є країною-окупантом. Частина української території (Крим та Донбас) сьогодні перебувають у російській окупації.

За словами генсека НАТО, у той час, коли зростає ймовірність нового вторгнення, Україна має право на самозахист і союзники в Альянсі готові допомогти Україні захистити свою територію.

Також Єнс Столтенберг зазначив, що не потрібно передчасно радіти заявам президента Франції Макрона про те, що йому вдалося знайти потрібні слова і Путін відмовився від намірів напасти на Україну. Маю пройти деякий час, щоб усе стало на свої місця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тривожний візит Макрона до Києва: експерти розповіли про справжню мету президента Франції.