Галущенко звинуватив в брехні експертів, які прогнозують ситуацію в енергетиці

Міністр енергетики повідомив, що тільки 1% українців готовий виїхати за кордон, щоб пережити зиму

Як заявив міністр енергетики Герман Галущенко, на стан енергосистеми України сьогодні суттєво можуть вплинути виключно масштабні удари терористичної Росії по енергетиці.

"Чи ми пройдемо без обстрілів, які завдадуть суттєвий вплив на систему - точно так. Чи можуть ці обстріли завдати суттєвий вплив - це важко передбачати. Єдине, що сьогодні може вплинути на стан - це масштабність ударів саме по енергетиці. І не сам факт удару, а вплив цього удару безпосередньо на енергосистему", - сказав міністр на прес-конференції.

При цьому він звинуватив у брехні тих експертів, які стверджують, що Україна уже пройшла найбільш складний період.

"Ті експерти, які говорять, що найгірше позаду - вони брешуть. Ті, хто каже, що нас очікує апокаліпсис - і вони брешуть. Бо не знають ні ті і ні ті. Тому що спрогнозувати наслідки ударів не може ніхто", - заявив Галущенко.

Окрім того, він оприлюднив результати опитування, яке були нещодавно проведене, із приводу того, як українці готуються до зими. Так от, за його інформацією, 67% українців готуються до складної зими, але лише 1% опитаних планує поїхати за кордон, щоб пережити зиму не в Україні.

На думку Галущенка, такі результати опитування свідчать про те, що українці вірять в енергетиків та сили ППО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російські загарбники не здатні повністю знищити українську енергосистему, тому тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде. За його словами, з початку року Росія здійснила вісім масованих атак на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок цього Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій.