Фрукти та тепличні овочі шокують: на що доведеться витратити більше

В Україні стабілізували ціни на картоплю та овочі борщового набору

В Україні стабілізувалися ціни на основні овочі борщового набору, повідомляють аналітики EastFruit. Картоплю, яка останнім часом демонструвала тенденцію до подорожчання, вдалося втримати на рівні 20–28 гривень за кілограм.

Інші овочі, необхідні для приготування борщу, також тримають стабільні ціни. Зокрема, моркву відпускають за ціною 20–23 гривні за кілограм, білокачанну капусту – 20–25 гривень, буряк – 13–15 гривень, а ріпчасту цибулю – 10–15 гривень.

Однак не обійшлося без змін у цінах на тепличні овочі. Томати подорожчали з 50–70 до 80–85 гривень за кілограм. Тепличні огірки, які минулого тижня трохи подешевшали, цього разу зросли в ціні до 95–135 гривень за кілограм. Також зросли ціни на цвітну капусту – тепер її продають за 100–110 гривень, хоча раніше відпускна вартість коливалася в межах 70–100 гривень. Баклажани теж подорожчали – з 50–55 гривень до 55–60 гривень за кілограм.

У фруктово-ягідному сегменті спостерігається ще більший стрибок цін. Найпомітніше зросла вартість винограду – з 80–125 гривень до 125–280 гривень за кілограм. Апельсини та лимони також подорожчали. Апельсини тепер коштують 70–90 гривень замість 50–75, а лимони – 55–75 гривень порівняно з попередніми 53–60 гривнями. Гранати також додали в ціні – 90–110 гривень за кілограм замість 85–105 гривень.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Листопад став випробуванням для гаманців українців: ціни на продукти харчування стрімко зросли, особливо на основні категорії. Але грудень обіцяє невелику перерву в зростанні — принаймні на перші два тижні. Такий прогноз зробив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.