Фінську сауну визнали надбанням людства - ЮНЕСКО

Середньостатистичний житель країни відвідує сауну до 40 разів на рік

ЮНЕСКО офіційно визнало фінську сауну нематеріальним надбанням людства. Про це повідомило видання Yle.fi. Сауна потрапила до цього переліку як найважливіший елемент традиційної фінської культури.

Організація зазначила, що для фінів сауна з давніх часів вважалася священним місцем. В сауні народжувалися, очищалися духовно та фізично, лікувалися.

Найважливішим елементом сауни є пар, який з'являється, коли виливаєш воду на камені.

"Сауна - важлива частина фінських традицій, культури, історії, всього того, що означає бути фінами", - пояснює Ліна Марсіо, представниця Національного управління старожитностей Фінляндії.

ЮНЕСКО підрахували, що в Фінляндії на 5,5-мільйонне населення припадає 3,2 мільйона саун. Типовий житель країни відвідує сауну до 40 разів на рік. А це практично кожен тиждень.

Нагадуємо, що медична маска Combat Cloth Face Covering стане офіційною частиною уніформи в армії США. CCFC були спроектовані, розроблені та виготовлені в стислі терміни. Планується, що від створення до випуску маски пройде менше одного року. CCFC, ймовірно, будуть доступні для покупки в магазинах уніформи Army & Air Force Exchange Service (AAFES).

Сайт "Коментарі" повідомляє, що згідно зі статистикою Моторного (транспортного) страхового бюро України, найнебезпечнішим днем для водіїв і пішоходів є п'ятниця. Можливо, через те, що в цей день люди більше думають про майбутні вихідні, будують плани та менше стежать за дорогою. Наприклад, минулого року в цей день на дорогах України сталося 23 863 ДТП, а в цьому році — 24 749.