Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон

Міністр закордонних справ Фінляндія Еліна Валтонен нагадала про конвенцію ООН з морського права

Фінляндія має намір з'ясувати деталі планів Росії в односторонньому порядку "змінити" морські кордони країни у Балтійському морі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Twitter (X) зробила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен.

"За повідомленнями ЗМІ, Росія може переглянути визначення морських зон у Фінській затоці. Міністерство закордонних справ з'ясовує деталі", - заявила Еліна Валтонен.

Міністр нагадала, що конвенція ООН з морського права містить положення щодо визначення морських зон прибережних держав, у тому числі про їх перегляд.

"Ми припускаємо, що Росія, як учасник Конвенції, діятиме відповідним чином. Слід пам'ятати, що внесення плутанини - це ще й гібридний вплив. Фінляндію це не збентежить", - наголосила Валтонен.

Раніше стало відомо, що путінський режим вирішив в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі.

У відкритому доступі з'явився проект ухвали уряду, опублікований на порталі правових актів. Цей документ підготувало Міноборони РФ. Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ та Зеленоградськ у Калінінградській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - підсумки візиту Путіна до Китаю: хто опинився у виграші. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.